50. GODINA TAEKWONDO- a U R. HRVATSKOJ

06.06.2018.

Hrvatski taekwondo savez organizirao je proslavu 50 godina početka treniranja taekwondoa u Hrvatskoj. Ovaj značajan dan za taekwondo sport okupio je trenere, uspješne sportaše i funkcionere koji su tijekom 50 godina djelovali na razvoju taekwondo sporta. Proslavi su nazočili predsjednik svjetske federacije WT, Chong Won Cu, Park Jung ill, brat pokojnog prvog trenera Park Sun Jae, Pročelnik ureda za sport i mlade, Milan Pavelić, tajnik SSGZ-a, Zdenko Antunović, predsjednik ZTS-a Tomislav Horvat i tajnik Anđelko Vučenik.

Tijekom jutra otkrivena je spomen ploča a prigodnim govorom svim nazočnima obratio se predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza, Anto Nobilo.

U palači Dverce ugledne goste primio je gradonačelnik M. Bandić. Posebna atrakcija bili su članovi Hrvatske taekwondo reprezentacije koji su na Europskom seniorskom prvenstvu, u Kazanu, Rusia, od 09.- 13.05. 2018. godine, osvojili jednu zlatnu i pet brončanih medalja, te ostvarili najveći uspjeh do danas.

Gradonačelniku Milanu Bandiću, za pomoć u razvoju taekwondo sporta u Zagrebu i Hrvatskoj, predsjednik svjetske federacije Chong Won Chue dodijelio je počasni 10 Dan.

Proslava je završila gala večerom u hotelu Sheraton, gdje su najzaslužnijima uručena priznanja.