POOMSAE SYNERGY SEMINAR

Zaprešić, 17.-18.10.2019.

Hrvatski taekwondo savez u suradnji sa danskim majstorom, Ky Tu Dang – 8. Dan osvajačem mnogih medalja s svjetskih i europskih prvenstava, organizirao je ovaj dvodnevni seminar. Domaćin seminara bio je klub Zaprešić.

Program seminara temeljen je na izoštravanju osnovnih tehnika kako bi se izbjegao gubitak bodova za preciznost u natjecanju, unapređivanje i razumijevanje prezentacije u tradicionalnim i kreativnim formama. Bila je to svojevrsna priprema natjecatelja za 7. Croatia poomsae open koje se održavalo 19-20.10.2019. u sportskoj dvorani Sutinska vrela, kao i za svjetsko prvenstvo 21-24.05.2020.godine.

Seminar je okupio natjecatelje, trenere i suce iz čak devet država a od zagrebačkih klubova nazočni su bili treneri gradskih selekcija Domagoj Pečko i Mirko Bertečić. Uz njih seminar su uspješno odradili najuspješniji zagrebački taekwondo natjecatelji u formama dokazani osvajači medalja s međunarodnih natjecanja: Hana Vlašić, Borna Pečko, Irena Pečko, Josip Šteko, Marijan Fuček i drugi. Seminar je protekao u radnoj i prijateljskoj atmosferi a treneri gradskih selekcija Mirko Bertečić i Domagoj Pečko asistirali su Ky-Tu Dang-u čime su pripomogli uspješnoj pripremi naših natjecatelja za buduća natjecanja.