PROSLAVA 350. OBLJETNICE SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

DODIJELJENE NAGRADE STUDENTIMA SPORTAŠIMA ZA 2018/19. GODINU

Zagreb, 03. i 04. 11.2019.

U nedjelju 03. studenoga 2019. u 20 sati u Koncertnoj dvorani “Vatroslava Lisinskog” pod visokim pokroviteljstvom predsjednice R. Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, održana je središnja svečana proslava 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu. Od ostalih nazočnih značajnih gostiju prisutni su bili predsjednik Vlade R. Hrvatske, Andrej Plenković, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, te ostali dužnosnici iz javnog i političkog života.

Pozivnicu za proslavu dobio je tajnik Zagrebačkog taekwondo saveza, Anđelko Vučenik koji je ujedno voditelj za školovanje taekwondo trenera, pri Sportskom učilištu za obrazovanje odraslih.

U izuzetno svečanoj atmosferi podijeljena su priznanja najzaslužnijima, pa su tako u ponedjeljak, 4. studenoga 2019. u Francuskom paviljonu Studentskoga centra dodijeljena posebna priznanja najzaslužnijim sportašima za 2018.-2019. godinu. Za postignute rezultate na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima, održanom ove godine u Zagrebu, nagrađeni su studenti iz zagrebačkih klubova: Borna Pečko (Ban Keglević), Luka Mavračić(Metalac), Franjo Gucić(Orion) i Ivan Vrgoč(Jastreb).