ZAGREBAČKA JUNIORSKA SELEKCIJA USPJEŠNO SE VRATILA IZ PEKINGA

Zagrebački sportaši uspješno su se vratili kući puni dojmova iz daleke Kine. Analizirajući  kompletnu akciju možemo reći da su naši sportaši bili izuzetno disciplinirani i  brzo se priviknuli na kineski ritam života i  treninga. Domaćin se na svakom koraku trudio da nam ugodi. To se može zaključiti iz prehrane (8 vrsta jela svaki dan),smještaja visoke kvalitete, odnosa na treningu i pratećeg kulturnog programa. (posjet Kineskom zidu, Olimpijskom selu, posjet kazališnoj predstavi i dr.). Prijateljski odnosi bili su na visokom nivou.

Domaćin je upriličio zajedničke treninge i natjecanje sa seniorskom reprezentacijom Kine čime su pokazali visok nivo gostoprimstva, te sportskog uvažavanja i respekta.

Treninge je vodio korejski trener koji nam je na kraju iznio  svoje mišljenje ovim riječima: “Zadovoljan sam, ali sa svojim sportašima ne.“ Unatoč tome što smo zaradili pokoju povredu, ravnopravno smo se nosili sa daleko iskusnijim i snažnijim protivnicima. Kako je suradnja i razmjena iskustava bila primarna, provedeni program zadovoljio sve učesnike.

Ovaj posjet imao je i dublji značaj kojega se može sažeti u nekoliko riječi.  Provedba ugovora u trajanju od tri godine privukla je medijsku pažnju u Hrvatskoj i Kini. Naše  vodstvo i  sportaši intervjuirani su za Kineski radio international, a predstavnici Zagrebačkog športskog saveza i Zagrebačkog taekwondo saveza  kontaktirali su Hrvatsku ambasadu, predstavnike Ureda za sport grada Pekinga i Shi Cha Hai  sportsku školu, te dogovorili uzvratni susret.

Možemo biti ponosni činjenicom da je zagrebački taekwondo  prvi „probio led“ ove kvalitetne suradnje.