RENATA CRKVENAC – PRVI HRVATSKI TAEKWONDO SUDAC NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Izvanredna vijest stigla je proteklih dana u naš savez, u sklopu koje smo obaviješteni da je naša sutkinja - Renata Crkvenac u brojnoj konkurenciji izabrana za službenog suca na Olimpijskim igrama koje će se ove godine održati u Londonu i time svoje ime upisuje u povijest Zagrebačkog i Hrvatskog taekwondo saveza kao prvi  taekwondo sudac i predstavnik Lijepe Naše koji će suditi na Olimpijskim igrama.

Put do ovakvog priznanja nije bio nimalo lak; vrijedi podsjetiti da se u kolekciji natjecanja unutar kojih je gradila svoj status i reputaciju nalaze:  Svjetsko seniorsko prvenstvo, Svjetske kvalifikacije za OI, Američke kvalifikacije za OI, Afričke kvalifikacije za OI, London 2012 Taekwondo test event i mnoga druga natjecanja međunarodnog ranga. Konačnu potvrdu svoje kvalitete dobiva od strane Svjetske taekwondo federacije po završetku sudačkog seminara koji je održan u gradu Baku (Azerbejdžan) u vremenu od 27.2. – 3.3.2012. godine.

Odlukom Svjetske taekwondo federacije delegirana je za službenog suca na najvećoj i najeminentnijoj taekwondo priredbi - Olimpijskim igrama čime dobiva najveće priznanje za svoj kvalitetni rad i djelovanje u redovima sudačke organizacije na svjetskom nivou. 

Da podsjetimo, Zagrebački taekwondo savez, odlukom Izvršnog odbora,  proglasio je Renatu Crkvenac i najboljim sucem na nivou grada za 2011. godinu.

Članak na tportal.hr